RTS kanali u programskoj šemi Elta-Kabela

03.07.2019.

Obavještavamo korisnike da će Elta-Kabel od 10.07. u programsku šemu uvrstiti paket RTS kanala koji čine RTS Drama, RTS Život, RTS Kolo, RTS Trezor i RTS Muzika!

Frekvencije:
RTS Trezor – 434MHz SR6900 QAM256
RTS Drama – 442MHz SR6900 QAM256
RTS Život, RTS Kolo, RTS Muzika – 482MHz SR6900 QAM256

Ovi kanali biće dostupni za sve korisnike naše kablovske televizije (napomena: testni signal do 01.08.).

Kratak opis kanala pogledajte u nastavku:

RTS drama – filmski i serijski program

Ovaj program gledaoci dugo očekuju, s obzirom da je RTS najuspješniji producent igranog, serijskog i filmskog programa u regionu te vlasnik ekskluzivnih prava na emitovanje najpopularnijih domaćih filmova. Popularnost serijskog i igranog programa RTS-a ogromna je i svakim prikazivanjem raste. Najbolji primjer su serije “Bolji život”, najpopularniji serijski program dvadeset godina nakon premijernog prikazivanja, zatim “Otvorena vrata”, kao i Šotrin opus čije su serije na RTS-u postajale “evergrin” premijernim emitovanjem.

RTS Trezor – Arhivski program

RTS Trezor je ime kanala koji se bavi TV nostalgijom, odnosno antologijskim sadržajima iz 57 godina stvaranog arhiva RTS-a. Povratak brenda “Televizija Beograd” sigurno će obradovati gledaoce.Programska šema ovog kanala biće razvijena na bazi poznate šeme TV Beograd. Dakle, mali (školski) program prije podne, crtani filmovi u 19.15, TV drame ponedjeljkom u 20.00.

RTS Muzika – Muzička televizija

“RTS Muzika” je muzički kanal koji pokriva sve muzičke žanrove, s jedne strane reflektujući ukus domaće publike i prateći diskografsku industriju, ali, s druge, još značajnije, neprestano edukuje emitovanjem umetnički vredne muzike. Po uzoru na poznate svjetske muzičke kanale, koji vešto objedinjuju tekući i arhivski muzički sadržaj, ovaj kanal predstavljaće pouzdan izbor ljubiteljima muzike, ali i svojevrsni analitički servis kada govorimo o kritičkom osvrtu na aktuelnosti iz komercijalnih i nekomercijalnih muzičkih žanrova u Srbiji i regionu.

Zahvaljujući poziciji unutar RTS-a, PGP je diskografska kuća koja ima najbogatiju građu i bazu za kreiranje muzičkog kanala u regionu

RTS Kolo – Muzički i dokumentarni kanal

“RTS Kolo” je televizijski projekat koji je značajan u funkciji očuvanja tradicionalnih vrijednosti u muzici, kulturi, društvenom ponašanju.

Budući da se oslanja na naše kompletno kulturno nasleđe, programska šema kanala “RTS Kolo” posvećena je srpskoj izvornoj, narodnoj, etno muzici, folkloru, tradicionalnoj kuhinji, kao i unikatnim običajima svih lokaliteta.

RTS Život – Porodični kanal

Programska šema kanala “RTS Život” baziraće se na kultnim emisijama poput “Oko magazin”, “Kvadratura kruga”, “Život i standardi”, “Balkanskom ulicom”, “Znanje imanje”, “TV Slagalica” i mnoge druge. U svakom slučaju, kanal za cijelu porodicu na kojem će svako pronaći nešto za sebe.

Pin It