Vimbldon

Vimbldon u 4K rezoluciji!

01.07.2019.

Ovog ljeta, kao pravo osvježenje, Elta-Kabel donosi najnovije tehnologije u vaše domove. Upoznajte 4K rezoluciju i osjetite potpuno nov doživljaj gledanja TV sadržaja. Uz Eurosport 4K, samo u Elta-Kabel programskoj šemi od 1. do 14. jula uživajte u prenosima vrhunskih mečeva Wimbldona.

Smart televizori nove generacije donose sasvim novi doživljaj gledanja omiljenih sadržaja na velikim LED ekranima. Ovi televizori pružaju punu, upečatljivu 4K ultra HD rezoluciju sa kristalno čistim i jasnim zvukom.

Brojne su prednosti 4K rezolucije, a prije svega to je što 4K ima skoro četiri puta veći broj pixela na ekranu u poređenju sa 1080P (full HD) tehnologijom. Ta ogromna razlika pruža bitne prednosti 4K tehnologije nad kvalitetom 1080P videa. Naime, televizori ultra visoke rezolucije pomoću 4K tehnologije mogu reprodukovati detalje u značajno većem kontrastu, upravo zahvaljujući postojanju izuzetno većeg broja pixela u odnosu na HD. To se smatra najvećom prednošću 4K video standarda. Primjeri gdje je to vidljivo su prikazi kose ili perja, kao i drugih oblika koji sadrže sitne detalje. Takođe, zahvaljujući visokoj rezoluciji, gledaocu je omogućeno gledanje ekrana iz puno veće blizine, a slika je pritom bistrija u poređenju sa ostalim formatima. Optimalna daljina gledanja 4K televizije je dva puta bliža od gledanja regularnog TV-a, a to je zato što se 4K tehnologija najbolje može doživjeti tako što sjedite bliže ekranu. Upravo zato, mnogi korisnici ove tehnologije opisuju iskustvo gledanja 4K kao da gledate kroz prozor jer je slika izuzetno oštra i čista.

Da bi ste doživjeli sve prednosti 4K rezolucije, potreban je veći ekran, jer u suprotnom detalji i oštrina slike neće doći do izražaja, a slika će izgledati kao standardna Full HD rezolucija. Za razliku od drugih prolaznih trendova u audio-video industriji, kao što je npr. 3D tehnologija, kako kažu stručnjaci, 4K UHD nije prolaznog karaktera. Drugim riječima, gotovo da nema nijednog racionalnog razloga zbog kojeg ne biste kupili televizor sa 4K UHD ekranom.

Pin It