Zašto optički internet

Zašto izabrati optički internet?

26.12.2018.

Korisnik koji tokom dana bilo kad i bilo gdje koristi neki od smart uređaja ili bilo koji uređaj za komunikaciju, svakako treba neprekidnu i stabilnu vezu, kao i veliku brzinu protoka podataka. Optički internet donosi najbolje rješenje za sve ove zahtjeve. Najmodernijim načinom povezivanja svakog smart uređaja na mrežu, ostvaruje se najkvalitetnija usluga dostupna svakom korisniku!

Laptop ili desktop računar, smart telefoni, uređaji koji služe za zabavu poput konzola za virtuelnu stvarnost ili onlajn gejming, postavili su standarde kvaliteta signala na koji optički internet sa lakoćom odgovara. Za svakodnevnu upotrebu to znači sljedeće: veliki broj uređaja može uporedo da se poveže na istu mrežu, a da se u tom procesu ne naruši kvalitet usluge.

Livestream putem interneta, slušanje muzike na Jutjubu ili internet radio stanicama, kvalitetni video pozivi putem skajpa ili drugih sličnih programa, interaktivno učešće u svjetski popularnim internet igrama… Uz optički internet sve navedene aktivnosti, u jednom domaćinstvu, nesmetano mogu da se odvijaju istovremeno.

Potreba za optičkim internetom nije ekskluzivno rezervisana samo za privatna domaćinstva. Univerzalna potreba se vidi i u poslovnom svijetu. Sve više se javlja potreba za velikim brojem elektronskih uređaja koji služe za različite stvari, od komunikacije do zabave. Umreženi računari i telefoni pri korištenju ne smiju da “trpe” dok se drugi uređaj koristi. Na primjer, slanje elektronske pošte ne može da čeka svoj red dok se važni podaci šalju u centralne baze.

Zanimljivost je da “freelance” radnici, koji od kuće rade putem interneta na velikim platformama za poslove, biraju isključivo optički internet, upravo zbog njegove brzine i kvaliteta. To je primjer kako optička mreža spaja poslovni i privatni svijet.

Optički internet više nije dio naučno-fantastičnih filmova. Sada svako može da zakorači u digitalnu budućnost!

Pin It