Internet

Zašto izabrati optički internet?

01.07.2022.

Korisnik koji tokom dana koristi neki od pametnih uređaja ili bilo koji uređaj za komunikaciju, svakako treba neprekidnu i stabilnu vezu, kao i veliku brzinu protoka podataka. Optički internet donosi najbolje rješenje za sve ove zahtjeve. Najmodernijim načinom povezivanja svakog smart uređaja na mrežu, ostvaruje se najkvalitetnija usluga dostupna svakom korisniku.

Laptop ili desktop računar, pametni telefoni, uređaji koji služe za zabavu poput TV striming boksova ili konzola za onlajn gejming, postavili su standarde kvaliteta signala na koji optički internet sa lakoćom odgovara. Za svakodnevnu upotrebu to znači sljedeće: veliki broj uređaja može uporedo da se poveže na istu mrežu, a da se u tom procesu ne naruši kvalitet usluge.

Živi prenos putem interneta, slušanje muzike na jutjubu ili Internet radio stanicama, kvalitetni video pozivi putem skajpa ili drugih sličnih programa, interaktivno učešće u svjetski popularnim internet igrama… Uz optički internet sve navedene aktivnosti, u jednom domaćinstvu, nesmetano mogu da se odvijaju istovremeno.

Optički internet u poslovnoj sferi

Potreba za optičkim internetom nije ekskluzivno rezervisana samo za privatna domaćinstva. Univerzalna potreba se vidi i u poslovnom svijetu. Sve više se javlja potreba za velikim brojem elektronskih uređaja koji služe za različite stvari, od komunikacije do zabave. Umreženi računari i telefoni pri korištenju ne smiju da “trpe” dok se drugi uređaj koristi. Na primjer, slanje elektronske pošte ne može da čeka svoj red dok se važni podaci šalju u centralne baze.

Zanimljivost je da “freelance” radnici, koji od kuće rade putem interneta na velikim platformama za poslove, biraju isključivo optički internet, upravo zbog njegove brzine i kvaliteta. To je primjer kako optička mreža spaja poslovni i privatni svijet.

Optički internet više nije dio naučno-fantastičnih filmova. Sada svako može da zakorači u digitalnu budućnost!

Pakete sa optičkim internetom u ponudi Elta-Kabela pogledajte ovdje, dok sve dodatne informacije možete dobiti pozivom na broj 080 030 800, ili u najbližoj poslovnici.

Pin It