iPhone X

Poznat naziv i specifikacije novog iPhonea

11.09.2017.

Sudeći po novim informacijama koje su dostupne na internetu, novi Appleov iPhone nosiće naziv iPhone X, javljaju mediji.

Tehnološki gigant iz Kupertina (SAD) tako bi sutra na zvaničnoj prezentaciji trebalo da predstavi tri nova smartfona – iPhone 8 i iPhone 8 Plus (nasljednici iPhonea 7, odnosno iPhonea 7 Plus ), te iPhone X, model kojim se obilježava decenija od prvog iPhone modela, prenose mediji.

Novosti je objavio sajt 9to5Mac, koji je primio neobjavljenu Gold Master verziju iOS 11 platforme.

Sudeći po novom softveru, korisnici iPhonea će na raspolaganju imati nekoliko novih funkcija, uključujući novi “portrait lighting mode”, koji podržava “Contour Light, Natural Light, Stage Light, Stage Light Mono, i Studio Light”. Ima naznaka i da bi Apple mogao da predstavi video-snimke veće rezolucije (1080p HD na 240 fps), kao i veću brzinu snimanja (veći broj frejmova po sekundi).

Prema istom izvoru, novi uređaji će vjerovatno imati “True Tone” ekrane sa najprirodnijim bojama, dok bi na iPhoneu X trebalo da budu zastupljeni OLED ekrani. True Tone, koji je predstavljen prošle godine na 9.7-inčnom iPadu, automatski podešava balans bijele boje, što čini ekran ‘toplijim’ ili ‘hladnijim’ u zavisnosti od osvjetljenja i doprinosi boljoj čitljivosti teksta.

iPhone X će prema pisanju medija koštati 1.000 dolara, imaće ekran od ruba do ruba i po prvi put mogućnost bežičnog punjenja. Imaće i 3D kameru za skeniranje lica, a tradicionalna tipka Home biće uklonjena. Ekran će biti veličine 5,8 inča. Kada su u pitanju aplikacije, ovaj iPhone će imati Animoji aplikaciju koja koristi 3D tehnologiju da stvori emotikone koji odražavaju korisnikovu ekspresiju.

Appleov “događaj godine” biće održan 12. septembra, a pored novih iPhone modela, očekuje se i predstavljanje nove generacije Apple Watch pametnog telefona te Apple TV set top boxa u 4K rezoluciji.


Prati Elta-Kabel Blog
za aktuelnosti iz oblasti IT-a, telekomunikacija, multimedije, gedžeta, gejminga…

Pin It