Elta-Kabel retro wave

Retro manija: Ovaj grafički generator lansiraće vas direktno u osamdesete!

07.10.2016.

Tekstualni i foto generatori nisu neka posebna novost u eri interneta, ali s vremena na vrijeme zavlada potpuna pomama za nekima od njih.

Ovih dana, društvene mreže preplavljene su fotografijama napravljenim pomoću tekstualnog, odnosno grafičkog generatora pod nazivom “Retro Wave”, a koji je dostupan na sajtu PhotoFunia.com. Nije ni čudo, jer efekat je veoma jednostavan za korišćenje, a rezultat je poprilično vrhunski i u potpunosti dosljedan dizajnu kakav je korišćen tokom osamdesetih, posebno u video igricama i SF filmovima, poput Trona.

Za korišćenje generatora nije potrebna nikakva registracija – sve što treba da uradite je da unesete željeni tekst u tri kolone, odaberete tekstualni efekat i pozadinu, i pritisnete “GO”. Rezultat će da vam se otvori momentalno, nakon čega imate izbor da vaše remek-djelo preuzmete u jednoj od tri ponuđene rezolucije – maloj, srednjoj i velikoj, te isto objavite na omiljenoj društvenoj mreži ili pošaljete prijatelju. Bez sumnje, ovo je kreativan način da dragoj osobi čestitate rođendan, izjavite ljubav ili šta god drugo da vam padne na pamet.

retro-wave-ljubav

retro-wave-rodjendan

retro-wave-posao

Pomenimo i to da je PhotoFunia puna raznoraznih tematskih generatora pored “Retro Wavea”, poput Nove godine, Dana zaljubljenih, a pored tekstualnih, tu su foto i gif efekti, pa svoje fotografije možete da postavite na bilborde, autobuske stanice, naslovnu stranu magazina… PhotoFunia je, pored desktop varijante, dostupna i kao besplatna aplikacija za iOS i Android uređaje.

Podsjetimo, još jedan grafički generator nedavno je izazvao pravu histeriju na društvenim mrežama, a riječ je o generatoru napravljenom po uzoru na popularnu Netflix seriju “Stranger Things”. I ovaj generator, kao i “Retro Wave”, odlikuje jednostavnost i kvalitetan finalni rezultat, pa ako ste fan pomenute serije, provjerite kako izgleda ovdje.


Prati Elta-Kabel Blog
za aktuelnosti iz oblasti IT-a, telekomunikacija, multimedije, gedžeta, gejminga…

Pin It