Google 4. oktobar

Google predstavlja pametni telefon Pixel i još nekoliko zanimljivih “spravica”

04.10.2016.

Tehnološki gigant Google danas će na specijalnom događaju koji će biti održan u San Francisku sa početkom u 18 časova (po našem vremenu) premijerno da predstavi novi smartfon pod nazivom Pixel, te još nekoliko novotarija.

Prema nezvaničnim informacijama, Pixel će da stigne u dvije verzije, standardnoj i XL varijanti. Novi telefoni će da zamijene Googleov Nexus program, a po karakteristikama bi trebalo da budu poprilično identični, izuzev razlike u veličini ekrana, pa će tako standardna verzija imati ekran od 5 inča, a XL – 5,5 inča.

Pixel na tržište stiže sa posljednjom verzijom operativnog sistema Nougat (7.1), neće imati nikakav dodatni softver koji proizvođači Android telefona obično ugrađuju na uređaje, a Google će navodno Pixel da prodaje otključanog, za oko 600 dolara, javljaju mediji.

Pored telefona, na današnjoj konferenciji očekuje se i predstavljanje “pametnog” zvučnika Google Home, direktnog konkurenta Amazonovom Echo-u, zatim streaming uređaja Chromecast Ultra sa podrškom za 4K rezoluciju, te Google WiFi rutera.

Google Home
Google Home

Mediji nagađaju i da će biti predstavljen potpuno novi operativni sistem pod nazivom Andromeda, te set za virtualnu stvarnost DayDream, ali za više detalja o svemu tome, najbolje je sačekati zvaničnu konferenciju.

Svi zainteresovani za praćenje današnje prezentacije mogu to da učine putem YouTube live streama ispod:


Prati Elta-Kabel Blog
za aktuelnosti iz oblasti IT-a, telekomunikacija, multimedije, gedžeta, gejminga…

Pin It