Game of Snow

Volite Igru prestola? Onda je ovo prava igra za vas!

04.10.2016.

Zabavna igra pod nazivom Game of Snow nedavno se pojavila na digitalnim policama prodavnica aplikacija za iOS i Android uređaje. Kako i naziv sugeriše, riječ je o igri baziranoj na popularnom serijalu Igra prestola (Game of Thrones).

Nova sezona Igre prestola, najpopularnije TV serije današnjice, počeće tek u aprilu 2017. godine, a jedan od načina da se to vrijeme prekrati jeste i konzumacija svega što ima veze sa imaginarnim fantastičnim svijetom kojeg je kreirao pisac Džordž R. R. Martin. Pored brojnih YouTube kanala na kojem fanovi do najsitnijih detalja seciraju ovaj serijal, izlažući svoje teorije o krvnom srodstvu glavnih likova, te o tome kako će serija da se završi, pojavi se s vremena na vrijeme i pokoja zanimljiva video igra bazirana na ovom epsko-fantastičnom remek-djelu. Game of Snow spada upravo u taj domen.

Naime, riječ je o klasičnoj retro platformskoj igrici po uzoru na kultne naslove kao što je Super Mario. U ovom slučaju, vi preuzimate lik Džona Snježnog, jednog od glavnih aktera u Igri prestola, i vaš zadatak je da spasite Džonovu sestru Sansu i njegovog jezovuka Duha, izbjegavajući usput brojne prepreke, kao što su vukovi ili vojnici suparničke kuće Bolton.

Igra nije naročito blještava, ali jeste zabavna i idealna za razbibrigu u trenucima dosade, posebno ako ste ljubitelj pomenutog serijala. A s obzirom da je besplatna, ništa vas ne košta da je isprobate.

Game of Snow je dostupna za obe vodeće mobilne platforme (iOS i Android), te je možete preuzeti na Appleovom App Storeu ili na Googleovom Play Storeu.


Prati Elta-Kabel Blog
za aktuelnosti iz oblasti IT-a, telekomunikacija, multimedije, gedžeta, gejminga…

Pin It