Legendarni Super Mario zvanično stiže na iPhone i iPad

08.09.2016.

Producent i dizajner video igara kompanije Nintendo Šigeru Mijamoto, potvrdio je na sinoćnjoj Apple konferenciji u San Francisku prije predstavljanja novih iPhone i Apple Watch modela, da će ljubitelji Super Maria uskoro moći da igraju ovu igru i na iOS uređajima.

Naime, Super Mario Run zamišljen je kao “endless runner”, odnosno igra zasnovana na neprestanom trčanju. Dok je sve oko vas u prepoznatljivom Super Mario stilu, način upravljanja igrom je sasvim novi. Mario trči samo udesno i sakuplja obične i posebne novčiće, razbija kutije, kupi gljive, cvjetove i druga unapređenja, piše Mondo.rs. Sve što je potrebno raditi jeste pritiskati dugme za skok i to po principu – što duži stisak to jači skok. U nivoima će se smjenjivati blokovi koji će Mariju omogućiti da trči i ulijevo, a biće nivoa u kojima će skok morati da se obavi u tačno određenom trenutku. Cilj je sakupiti što više običnih i posebnih novčića, kao i stići do cilja na vrijeme.

Super Mario Run neće biti besplatan, ali prema Mijamotovim riječima, neće biti ni mnogo skup – tačna cijena biće saopštena naknadno, a igra će se pojaviti na App Storeu u decembru ove godine.

Predstavljanje igre Super Mario Run na Apple konferenciji

Inače, centralni dio sinoćnje Apple konferencije, pored premijere nove serije pametnog sata Apple Watch, zauzelo je predstavljanje novih iPhone modela, verzija 7 i 7 Plus. Kada je riječ o telefonima, noviteti su, između brojnih hardverskih unapređenja, da će telefoni biti otporni na prašinu i vodu, da je duplirana unutrašnja memorija u odnosu na iPhone 6s liniju (sa 16, 64 i 128 GB na 32, 128 i 256 GB), po prvi put ugrađeni su i stereo zvučnici, izvršene su dizajnerske izmjene kod “home” dugmeta, a izbačen je i klasični ulaz za slušalice, koje će se od sedme verzije iPhonea sa telefonom povezivati putem “lightning” konektora (koji se koristi za punjenje baterije), ali i bežičnim putem – predstavljene su i nove bežične slušalice pod nazivom “Air Buds”, koje će se prodavati odvojeno. Veličina ekrana u oba slučaja nepromijenjena je u odnosu na iPhone 6s i 6s Plus modele (4,7”, odnosno 5,5”).

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus model stiže sa dvije glavne kamere od 12 MP (kamera za široki ugao i telefoto kamera) za bolji kvalitet fotografija, kao i prednju od 7 MP. Telefoni će biti isporučivani u dvije nijanse crne boje (“black” i “jet black”), te srebrnoj, rozoj (“rose gold”) i zlatnoj (“gold”) boji.

iPhone 7 biće dostupan od 9. septembra za rezervaciju, a zvanični početak prodaje je 16. septembar. Više o ovim telefonima čitajte na sajtu kompanije Apple.

Prati Elta-Kabel Blog za aktuelnosti iz oblasti IT-a, telekomunikacija, multimedije, gedžeta, gejminga…

Pin It