TikTok

Uskoro duži video sadržaji na TikTok platformi?

22.02.2022.

Jedna od stvari koje ljude privlače na TikTok i druge video servise, jeste da nude video klipove koji su kratki. TikTok, međutim, razmišlja o implementiranju dužih snimaka.

Kratki video klipovi korisnicima omogućavaju da uživaju u videu i brzo pređu na sljedeći video. Takođe, ovo omogućava kreatorima da kreiraju kohezivan video sa limitiranim vremenom. Međutim, TikTok eksperimentiše sa idejom da se omogući kreiranje dužih video klipova, a neki testovi omogućavaju i kreiranje i kačenje videa dužine do 10 minuta, piše B92.

Razlog ovoga jeste zarada od reklama. Ideja je da se omogućavanjem dužih videa stvori više prostora za ubacivanje reklama, što na kraju omogućava kompaniji da više zarađuje.

Sajt WIRED je ranije otkrio da istraživanje gotovo polovine TikTok korisničke baze pokazuje da dobar dio njih smatra da su video klipovi duži od minut stresni za gledanje.

Uprkos tome, kompanija izgleda smatra da je implementiranje dužih videa dobra ideja, iako već postoje drugi servisi na koje korisnici idu kako bi gledali duže video klipove (kao što je YouTube).

Pin It