Instagram Feed

Instagram uvodi pretplatu

10.11.2021.

Društvena mreža Instagram početkom godine saopštila je da će testirati opciju pretplate i vrlo brzo nakon toga je otkriveno da se radi o opciji putem koje će korisnici moći da se preplate na neki nalog na ovoj platformi i dobiju pristup ekskluzivnim “pričama” (storijima).

Prema posljednjim podacima, kompanija kreće sa obimnijim testiranjem ove opcije, prenosi B92.

Oni su u posljednjem ažuriranju aplikacije za američko tržište dodali opcije za plaćanje unutar aplikacije koje su naveli kao “Instagram pretplata”.

Ovu promjenu su uočili timovi koji stoje iza aplikacija koje prate Instagramov ekosistem, kretanje broja korisnika, podatke i sl. Senzor Tauer i Aptopija. “Instagram pretplata” je otkrivena 1. novembra, prvo po cijeni od 4,99 dolara, a onda je 3. novembra dodata i jeftinija opcija od 0,99 dolara.

Prije ovoga, jedino što je Instagram naplaćivao su razne opcije za “bedževe”, virtualne predmete koje fanovi mogu da kupe kako bi podržali neke od omiljenih influensera. Cijene bedževa se takođe kreću od 0,99 do 4,99 dolara.

Instagram je ove godine u više navrata objavljivao da želi da proširi set alata kojima autori na platormi mogu da zarađuju, od pomenute pretplate do uvođenja NFT (oblika kriptovalute).

Instagram nije jedini koji eksperimentiše sa načinima zarade na svojoj platformi. Pored brojnih startapa i Instagramovi rivali kao što su TikTok, Snapchat, Pinterest, YouTube i Twitter redom testiraju nove načine zarade na platformi.

Pin It