Facebook Meta

Facebook mijenja ime, zvaće se Meta

29.10.2021.

Osnivač Facebooka Mark Zakerberg objavio je da će ta kompanija promijeniti ime u Meta. Ovim društvena mreža Facebook prestaje da bude glavni brend kompanije, prenose mediji.

Promjena imena mogao bi biti pokušaj da se popravi reputacija Facebooka, poljuljana nizom problema – od širenja dezinformacija na platformi, neuspjeha u moderisanju komentara i otkrića o negativnom uticaju njegovih proizvoda na mentalno zdravlje pojedinih korisnika, piše CNN.

Zakerberg je najavio promjenu tokom kompanijskog sastanka u virtuelnoj realnosti.

“Fejsbuk je jedan od najviše korišćenih proizvoda u istoriji. To je prepoznatljiv brend društvenog medija, ali sve manje obuhvata ono što mi radimo”, rekao je Zakerberg.

Dodao je da će “metauniverzum” biti “sljedeća granica, kao što je društveno umrežavanje bila granica kada smo počinjali”, te nagovijestio niz novih koncepata za “metauniverzum”.

Facebook je prikazao seriju video snimaka koji pokazuju viziju te kompanije o “metauniverzumu”, poput mogućnosti da korisnik pošalje svoju hologramsku sliku prijatelju koji je na koncertu u stvarnom životu, sjedenje za virtuelnim stolovima i igranje igara sa prijateljima.

“Vaši uređaji neće više biti fokus vaše pažnje. Vidjećemo mnoge od ovih tehnologija u narednih pet do 10 godina. Mnogo toga će biti mejnstrim i mnogi od nas će stvarati i naseljavati svjetove koji su jednako detaljni i ubjedljivi kao i ovaj naš, svakog dana“, rekao je Zakerberg.

Pin It