Samsung Galaxy S21

Kritikovali Apple, pa krenuli njihovim stopama: Samsungovi telefoni ubuduće bez slušalica i punjača

19.01.2021.

Modeli predstojeće Samsungove Galaxy S21 serije distribuiraće se bez slušalica i punjača, za koje će potrošači morati da izdvoje dodatni novac, potvrđeno je iz ove kompanije. Tako će Samsung krenuti stopama Applea, koji je već izbacio ove dodatke iz iPhone 12 kutije.

Apple je odluku o izbacivanju ovih dodataka opravdao brigom za životnu sredinu, uz argument da korisnici već imaju stare punjače i da im novi neće biti potreban. Ono što je, međutim, problematično u Appleovoj tezi, je to da rezervni punjač za iPhone 12 mogu imati samo vlasnici prethodnog iPhone modela (11). Stariji punjači nisu kompatibilni. Sa druge strane, USB-C port odomaćio se još 2017. godine, pa iz Samsunga vjeruju da su potrošači odavno opremljeni punjačima starijih telefona, piše Svet kompjutera.

Patrick Chomet, jedan od izvršnih potpredsjednika kompanije Samsung, naglasio je da će ova promjena biti postepena, te da ne treba očekivati da će preko noći svaki naredni telefon biti lišen dodatne aparature. No, ta budućnost svakako je sve bliže, a ako to čini najveći proizvođač telefona na svijetu, po svoj prilici će i ostali pratiti trend.

Podsjetimo, Samsung je u početku kritikovao Appleovu odluku da prodaje telefone bez punjača i slušalica, te se ova kompanija objavom na Facebooku i zvanično bila obavezala da neće slijediti taj primjer. Taj post je u decembru misteriozno nestao sa zvanične stranice južnokorejskog proizvođača, pa su internetom krenule da kuljaju glasine da su se nadležni ipak predomislili, što se na kraju ispostavilo kao tačno.

Pin It