Sims 4

Razbibrigom protiv stresa: Najbolje igrice za maksimalno opuštanje

14.12.2020.

U vremenu kada smo svi stalno pod stresom i kada imamo malo vremena za same sebe, treba naći izduvni ventil i nešto što nas opušta kada se nakon napornog dana vratimo kući. Nekome je potrebna topla kupka, drugima pak samo mir, tišina i čaša dobrog vina, dok se neki, recimo, opuštaju i odmaraju glavu uz igranje igrica.

U nastavku donosimo nekoliko preporuka za igre čija je svrha upravo to – da se relaksirate i pustite mozak “na pašu”.

Flow

Flow je igrica za jednog igrača u kojoj kontrolišete vanzemaljski organizam. Taj organizam je oblikovan kao multisegmentirana zmija koja pliva u vodenom okruženju. Cilj je da taj organizam jede druga manja stvorenja i samim tim zmiji se dodaje još segmenata. Možete se kretati dublje ili pliće i jesti organizme sa jedinstvenim oznakama. Ništa vas neće ubiti, ali neki neprijatelji mogu vas vratiti na prethodni nivo. Takođe, kreatori igrice su vodili računa da zvuci i audio efekti budu umirujući i opuštajući.

Journey

Evo još jednog prijedloga za ljubitelje igrica, ali ova je namijenjena onima koji vole da dijele iskustvo igranja sa drugima. U igrici Journey kontrolišete lika koji se nalazi u pustinji i cilj mu je da dođe do velike planine u daljini. Uglavnom se putuje pješice, ali se dobija sposobnost letenja pomoću čarobnog ogrtača. Na početku igrice čini se da ste sami, ali vremenom nailazite na druga bića koja su slična vašem karakteru. To su zapravo drugi igrači sa kojima komunicirate isključivo pomoću govora tijela i tona stvorenog pritiskom na dugme.

Abzû

Abzû je još jedna vodena igra koja vas vodi u podvodnu avanturu gdje kao ronilac imate mogućnost da istražujete drevne ruševine i okeanske pećine. Znatni dio igrice je zasnovan na slagalicama, tj. igrač okreće prekidače i pokreće predmete kako bi otvorio nova područja. Igra je prilično opuštena s obzirom na to da nema vremenskih ograničenja i nikada nećete ostati bez kiseonika te samim tim ne možete biti ubijeni.

Sims 4

Vjerujemo da je svako od nas bar jednom u životu imao susret sa ovom igricom. Obe godine franšiza Sims proslavila je dvije decenije trajanja. Popularnost ove igrice ne jenjava iz godine u godinu. Sims je prilagođena svima, možete napraviti simulaciju sopstvenog života ili izmisliti neki skroz drugi lik, na vama je. Ova igrica ne može dosaditi, koliko god godina da imate i definitivno je pravi izbor kada želite da se opustite i zaboravite na realnost.

House Flipper

Sada govorimo o igrici koja vam dopušta da budete kreativni i uređujete kuće po sopstvenom ukusu. Naime, cilj igrice je kupovina nekretnina i zatim njihovo preuređivanje kako biste zaradili više novca koji ćete kasnije ulagati u napredak posla.

House Flipper

S napretkom dobijate i pristup većem broju alata što vam omogućava da obnovite kuće još bolje i ljepše i samim tim stavite višu cijenu prilikom preprodaje. Igrica je tako dobro organizovana da čak i sa potencijalnim kupcima komunicirate putem virtuelnih mejlova. Sigurni smo da sa House Flipper igricom nema greške.

Izvor: Youthnow.rs

Pin It