Foto aplikacije

Top 5 aplikacija za uređivanje fotografija

13.10.2020.

Fotografija je postala osnovni element objave posta na društvenim mrežama. Normalno, svi želimo da naše fotografije izgledaju što ljepše, a pored kvalitetne kamere, tu su i brojne aplikacije koje nam pomažu da to i postignemo.

U nastavku donosimo pet najpopularnijih aplikacija za uređivanje fotografija koje su jednostavne za korišćenje, a efikasne.

1. VSCO

Definitivno jedna od najpopularnijih aplikacija koja je besplatna za Android i iOS uređaje. VSCO sadrži više filtera i alata za korišćenje koji su besplatni, ali možete otključati određene funkcije pretplatom. Aplikacija ima i svoju platformu na kojoj možete dijeliti fotografije ukoliko želite. Odlična stvar je što ukoliko vam se posebno sviđa neki edit možete da ga sačuvate kao skup koraka kojim ste došli do njega.

2. Snapseed

Snapseed mnogi svrstavaju u jednu od najprofesionalnijih aplikacija za uređivanje fotografija. Besplatna je za Android i iOS korisnike. Prednost ove aplikacije je što posjeduje alate za selektovanje i različite četke (brush) koji vam omogućavaju da editujete samo određene dijelove fotografije. Takođe, imate veliki izbor filtera i drugih alatki za uređivanje, piše Youthnow.rs.

3. Adobe Photoshop Express

Ova aplikacija ima bogat izbor filtera, alata za uređivanje i mogućnost kreiranja kolaža. Odlična stvar je što prilikom čuvanja fotografije, možete izabrati veličinu u kojoj ćete je sačuvati. To vam omogućava da održite kvalitet i rezoluciju koju želite. Dostupna je besplatno svim Android i iOS uređajima.

4. Facetune2

Sigurno ste čuli za ovu aplikaciju koja će vas spasiti kada je pokrivanje nedostataka u pitanju. Facetune vam omogućava da pokrijete nepravilnosti kože, izbijelite zube i još dosta trikova, ali ne preporučujemo vam da u tome pretjerujete. Pored toga, nudi veliki broj filtera i alata za uređivanje. Aplikacija je besplatna, ali neke od opcija zahtijevaju pretplatu.

5. Pixlr

Pixlr aplikacija obuhvata raznovrsne alate, filtere i nudi funkcije četkica kao i Snepseed. Prednost je što Pixlr ima svoj sajt preko kojeg možete uređivati fotografije i na računaru. Zanimljivo je što u ponudi ima i alate kao što su stikeri i okviri. Besplatna je svim Android i iOS korisnicima.

Pin It