ZTE kamera

Revolucija u najavi: Stiže prvi mobilni telefon sa kamerom ispod ekrana

18.08.2020.

Za nešto manje od dvije nedelje napokon bismo mogli da vidimo prvi smartphone koji će imati kameru ispod ekrana, a koji će biti dostupan na tržištu. Tako su barem juče najavili iz kineske kompanije ZTE.

Na tržištu danas možemo pronaći različita rješenja za selfi kameru, i teško je reći da postoji neko koje je savršeno. Bilo da je riječ o klasičnom notchu, malom “kapljičnom” notchu, pop-up kameri ili rupici na displeju, svako rješenje ima određene mane. Jedno od potencijalnih rješenja budućnosti koje kompanije već neko vrijeme testiraju jeste kamera u potpunosti skrivena ispod ekrana. Kompanija ZTE, ako je suditi po aktuelnim najavama, predstaviće uskoro revolucionarno rješenje.

Zvanični detalji o samom telefonu osim imena (ZTE Axon 20 5G) i prednje kamere ispod ekrana nisu poznati (naravno, iz imena je jasno da je riječ o modelu s podrškom za 5G), ali zato internetom već neko vreme kruže glasine o hardveru, prenosi Zimo.

ZTE kamera

Prema tim informacijama, Axon 20 5G trebalo bi da ima veliki ekran dijagonale (6.92 inča), tri kamere pozadi i, naravno, prednju kameru rezolucije 32 MP koja će biti skrivena ispod ekrana. Kompanije kao što su Xiaomi, Huawei i Oppo takođe su objavile da rade na sličnoj tehnologiji.

Govoreći o toj tehnologiji, početkom godine generalni menadžer Redmija Lu Vejbing rekao je da je razvoj takvih kamera još uvijek nemoguć zbog velike gustine OLED ekrana, pa kamere ne mogu da prime dovoljno svjetla za snimanje kvalitetnih fotografija.

Moguće je da će ZTE zato da koristi manju rezoluciju ekrana, ili su pronašli neko novo rješenje, prenosi B92.

Ostaje da sačekamo i vidimo kako će sve to da izgleda.

 

Pin It