Online igre

Slobodno vrijeme: Online igre koje možete igrati s prijateljima besplatno

20.07.2020.

Igre u web browserima znatno su napredovale zadnjih nekoliko godina, pa danas u njima možete igrati solo, jedan-na-jedan protiv nekog ili odmjeriti snage u timovima.

U nastavku slijedi pregled besplatnih igara koje možete igrati sa prijateljima na istom ili na različitim kompjuterima.

Igre koje možete igrati sa prijateljima na istom računaru

8 Ball Billiards Classic

Eto nam dobrog starog bilijara u kojem igrate naizmjenično, nastojeći da ubacite u rupe što veći broj punih ili šarenih kugli. Za igranje možete koristiti kompjuterski miš ili touchpad. Namjestite udarac, odredite jačinu i pustite da virtualna kugla odradi svoje.

Gunball!

Fudbal, ali s oružjem! Na ekranu vas čekaju dva lika, svaki naoružan kako bi sačuvao svoj gol. U sredini je poveća crvena lopta. Cilj je ugurati je u protivnički gol i pritom ne biti ubijen. Pobjednik je onaj koji prvi dođe do pet golova.

Firefall

U ovoj igri izbjegavate kataklizmu u vidu vatrenih lopti koje padaju s neba. Dok igrate solo to je prilično jednostavno, ali kad se uključi još jedan igrač… Pa, isprobajte koliko dugo možete ostati na terenu.

Gravity Shift

Više volite kooperativne igre? Udružite snage kako biste uspješno riješili zagonetke povezane s fizikom. Trebaće vam nešto znanja i puno koordinacije.

Online igre

Money Movers

Timska igra u kojoj preuzimate ulogu dva brata koji pokušavaju pobjeći iz zatvora. Veći brat je fizički jači i može bacati predmete, ali je ograničen u kretanju. Manji je brži i može visoko skakati. Kombinujući njihove sposobnosti moraćete savladavati prepreke, rješavati zagonetke i izbjegavati čuvare.

Pong 2

Novo izdanje legendarne video igre s kojom je nastao taj žanr možete igrati i dok ste offline, nakon što je učitate. Možete namjestiti podešavanja, poput brzine lopte i palice, kao i boju pozadine.

Igre koje možete igrati sa prijateljima na zasebnim kompjuterima

Battleship Online

Pokušajte pogoditi gdje su suparnički brodovi na terenu veličine deset puta deset polja. Dovoljno je poslati prijatelju link za igru, a često ćete naletjeti i na strance koji traže nekog s kim bi na brzinu odigrali partiju-dvije.

Lichess

Klasični šah, ali ugodnog dizajna i sa nizom korisnih dodataka poput sobe za čet, različitih načina igranja, mogućnošću vraćanja poteza…

Speed Sudoku

Ova kompetitivna varijanta popularne glavolomke prima do četiri igrača, a partiju je moguće zaštititi šifrom, kako bi ostala među prijateljima.

Online igre

Ludo King

Ludo (kod nas poznatiji kao Čovječe ne ljuti se) je slavu stekao kao igra na ploči (board game), ali Ludo King je vjerovatno najbolja aplikacija u kojoj ga možete igrati sa prijateljima. To je moguće lokalno na istom kompjuteru ili instaliranjem aplikacije na PC ili smartfone, pa da zaigrate na daljinu.

8Ball Online

Ako ste u potrezi za partijom bilijara online, 8Ball Online bi vam moglo biti korisno odredište, ako vam nije problem da zaigrate protiv nasumično odabranih protivnika.

JigsawPuzzles.io

Okupite prijatelje i bacite se u zajedničko rješavanje niza slagalica online. Možete birati vrstu slagalice, veličinu i partnera. U igri je i soba za čet za one koji igraju na daljinu. Vidjećete poteze vaših prijatelja, kao i oni vaše. Igra će automatski sačuvati vaš napredak kako bi mogli nastaviti gdje ste stali u slučaju prekida.

Izvor: MakeUseOf.com

Pin It