Mobilni telefon fotografija

Kako napraviti odlične fotografije mobilnim telefonom

22.06.2020.

U posljednje vrijeme sve manje ljudi nosi fotoaparat sa sobom budući da im je telefon uvijek pri ruci, kao i da su kamere na njima tokom proteklih godina postale veoma kvalitetne.

U nastavku pročitajte nekoliko savjeta kako da napravite odlične fotografije mobilnim telefonom:

1. Pazite na svjetlost – najbolje su fotografije rano ujutro ili kasno popodne. Upravo zbog svjetla u tom periodu, vaše fotografije će biti posebne.

2. Nemojte koristiti zoom na telefonu. Ukoliko trebate nešto zumirati, bolje je da se približite objektu koji fotografišete i tako ćete poboljšati kvalitet fotografije.

3. Uređujte fotografije. Nemojte objavljivati na društvenim mrežama sve što fotografirate. Objavljujte samo najbolje. Nito ne želi gledati 250 fotografija sa vašeg izleta. Odaberite samo one najefektnije.

Mobilni telefon fotografija

4. Nemojte fotografisati baš sve što vidite. Pokušajte malo dublje gledati na stvari oko sebe i fotografisati one koje su na neki način posebne.

5. Budite spontani. Nemojte uvijek najavljivati fotografisanje jer će ubrzo sve vaše fotografije izgledati isto. Iznenadite svoje prijatelje, neka ne znaju da ih fotografišete.

6. Uvijek budite spremni. Ako želite imati dobre fotografije, onda morate biti spremni da u svakom trenutku izvadite svoj telefon i zabilježite najbolje trenutke. Ukoliko stalno budete tražili izgovore, nećete imati baš dobre fotografije, piše Cover magazin.

Pored ovih savjeta, svakako je preporučljivo da zabilježene fotografije dodatno sredite u nekom programu ili aplikaciji. Ono što je najbitnije je da ne pretjerate sa efektima, ali igranje sa kontrastima i blago naglašavanje boja svakako je preporučljivo i prosječnu fotografiju može da učini znatno prijatnijom za oko.

Pin It