Sony PlayStation 5

Poznat izgled PlayStation 5 konzole

15.06.2020.

Nakon dugog čekanja, kompanija Sony konačno je predstavila dizajn pete generacije popularne gejmerske konzole PlayStation, zajedno sa gomilom novih igara koje stižu sa njom.

Kako se može vidjeti na fotografijama, PlayStation 5 ima crno jezgro okruženo zakrivljenim bijelim ivicama ispod kojih se nazire plavo svjetlo. Konzola dolazi zajedno sa crnim držačem na kojem stoji vertikalno. Konzola se može i položiti, ali tada efekat plavog svjetla nije toliko jak.

Uz PS 5 dolaze i elegantno dizajnirani džojstici, držači za džojstike, slušalice, daljinski, punjač te bežični headset, prenose mediji.

PlayStation 5 stiže sedam godina nakon PS4. Ono što je do sada poznato jeste da je uređaj opremljen sa AMD Zen 2 procesorom i grafičkim čipom koji se temelji na AMD RDNA 2 arhitekturi. PS 5 će podržavati i 8K displeje, a dolazi uz nadograđeni hardver koji je dizajniran kako bi užitak igranja podigli na novi nivo.

Kada je riječ o igrama, uz PS 5 stižu i dva nastavka najprodavanijih izdanja PS 4, i to Spider-Man: Miles Morales i Horizon: Forbidden West. Ostali istaknuti naslovi uključuju Grand Turismo 7 i horor igru Resident Evil 8.

Sonyjeva nova mašina stiže na tržište krajem godine, zajedno s Microsoftovim rivalom, konzolom Xbox Series X.

 

Pin It