Apple iPhone

Apple sprema telefon bez ijednog ulaza?

19.05.2020.

Internetom kruže glasine da Apple planira potpuno izbacivanje portova, i da bismo uskoro mogli da vidimo iPhone bez ijednog “ulaza”.

Prema pojedinim navodima, ovo bi moglo da se desi već sljedeće godine.

Ovo je prvi objavio Tviter korisnik @9TechEleven, a on je i ranije imao “insajderske informacije” koje su se pokazale kao tačne, piše B92.

Analitičar Džon Proser sa sajta Front Page Tech je saglasan sa ovim mišljenjem, a to nam govori da je gotovo izvjesno da će se i dogoditi. Prema njegovim riječima, najmanje jedan iPhone model sljedeće godine biće bez portova, prenosi Ubergizmo.

Ovo je naročito zanimljivo jer su mnogi mislili da će Apple sa Lightning porta preći na USB-C, ali ove glasine, ukoliko se ispostave kao tačne, znače da bi taj korak mogao da bude preskočen.

Istina je da iPhone modeli trenutno podržavaju bežično punjenje, ali ako se kompanija odluči na ovakav potez, to bi sasvim sigurno bio veliki rizik.

Ipak, Apple je u istoriji pokazao da se ne boji da rizikuje – sjetimo se izbacivanja CD/DVD drajva iz MacBook računara u trenutku kada ni jedan drugi proizvođač o tome nije pomišljao, te izbacivanja utora za slušalice sa novijih iPhone modela.

Pin It