Baterija punjenje telefona

Savjeti kako produžiti trajanje baterije na telefonu

30.04.2020.

Iako smo u tehnološkom smislu poprilično napredovali, velika boljka savremenih modernih uređaja i dalje je baterija. Naime, na tom području pomaci su minimalni i nikako da naučnici osmisle neki materijal koji bi bio pogodan za dugotrajno čuvanje energije. Tako baterije danas uglavnom uglavnom traju jedan dan, a zbog sve manjih dimenzija pametnih telefona i sve većih ekrana, sve je teže održavati taj kapacitet.

Ako želite produžiti trajanje baterije, na raspolaganju imate nekoliko taktika. U nastavku donosimo nekoliko odličnih savjeta kako produžiti trajanje baterije na vašem telefonu.

Podešavanje ekrana

Dug vremenski period prije gašenja ekrana ili visoka osvjetljenost ekrana povećavaju potrošnju baterije. Savjetujemo da postavite gašenje ekrana na 30 sekundi i osvjetljenost ekrana na ‘Auto’.

Pokretanje aplikacija i sinhronizacija

Aplikacije koje vrše automatsku sinhronizaciju podataka u pozadini takođe troše bateriju – npr. društvene mreže, instant poruke, vijesti itd. Možete provjeriti podešavanja za sinhronizaciju/osvježavanje u meniju za podešavanja svake aplikacije. Što je više aplikacijia pokrenutno u pozadini to je potrošnja baterije veća.

Korišćenje mulitimedije

Korišćenje bilo kojih aplikacija ili sadržaja zbog kojih je uređaj aktivan duži vremenski period dovodi do brzog trošenja baterije – npr. čitanje knjiga, igranje igrica, gledanje filmova itd.

Jačina signala mreže

Koliko linija jačine signala obično vidite na uređaju dok ste na poslu ili kod kuće? Korišćenje mobilnih podataka na mjestima gdje je slab signal dovodi do prekomjerne potrošnje baterije i to bi trebalo izbjegavati.

Najnoviji softver

Vodeći brendovi stalno nastoje da poboljšaju radni vijek baterije putem optimizacije softvera. Vi možete poboljšati učinak ukoliko instalirate posljednju verziju softvera.

Funkcije povezivanja

Funkcije povezivanja obično koriste dodatne HW komponente, kao što su antene, da bi komunicirale sa spoljnim pristupnim tačkama, što dovodi do veće potrošnje baterije. Padajući meni vam omogućava da uključujete i isključujete Wi-Fi, Bluetooth i GPS, što je potrebno da bi se izbjegla nepotrebna potrošnja baterije. Isključite ove funkcije ukoliko ih ne koristite.

Povezivanje i mobilna pristupna tačka

Ove funkcije vam omogućavaju da dijelite svoje mobilne pristupne veze sa drugima. Isključite ove funkcije ukoliko ih ne koristite kako biste štedjeli bateriju.

Probne i besplatne verzije aplikacija

Neke aplikacije koje su dostupne preko Google Play prodavnice ili Samsung Apps mogu se preuzeti besplatno, ali zato sadrže reklame koje se uvijek vide ili iskaču povremeno u različitim periodima. Ove vrste aplikacija mogu dovesti do veće potrošnje baterije, jer moraju da se povezuju na server projektanta aplikacije ili zbog reklama.

Ukoliko niste sigurni u vezi sa određenom aplikacijom nemojte je instalirati i provjeravajte trajanje baterije tokom perioda od jednog dana.

Prije preuzimanja aplikacija sa Google Play prodavnice pročitajte mišljenja drugih ljudi kako biste utvrdili kvalitet aplikacija.

Izvor: Samsung.com

 

Pin It