Igre korona virus

Najbolje igre u periodu kućne izolacije

26.03.2020.

Pandemija korona virusa je na snazi, a situacija nije ništa bolja ni kod nas, zbog čega su uvedene mjere zabrane izlaska u noćnim časovima, ukinut je gradski prevoz, a tu je i opšta preporuka izbjegavanja izlaska kako bi se zaustavilo širenje zaraze.

To znači, da nema nikakvih izlazaka, već svi moraju vrijeme provesti kod kuće i izbjegavati ljudski kontakt, što može da bude poprilično težak zadatak, jer ubrzo sve dosadi. Ipak, svijet video igara nudi neograničen izbor sa kojima možete da “otputujete” bilo gdje i dobro se zabavite.

Policijski čas i izolacija ne moraju biti kazna, već to možete maksimalno iskoristiti kako bi se zabavili nekom igrom. Ponuda naslova je ogromna, i možete ih birati po kategorijama, a pošto su vam i prijatelji kod kuće, multiplejer naslove možete igrati bez problema.

Bez daljeg odlaganja, u nastavku donosimo nekoliko prijedloga šta da igrate u predstojećim danima i nedeljama.

Terraria

Jedna od igara koja bukvalno nema ograničenja jeste Terraria. Ona pruža na stotine, ako ne i hiljade, sati sadržaja, tako da će vas pošteno uposliti u ovo vrijeme. Igra je slična Minecraftu, koji se takođe nalazi na ovoj listi, ali postoje neke razlike koje će se dopasti svima. Kombinovanje elemenata klasičnih akcionih igara sa sandbox mehanikom kopanja, borbi i gradnje donosi odlično iskustvo svima, bez obzira na ukus. Ono što je takođe primamljivo je da Terraria radi i na dosta starijim sistemima bez problema.

Don’t Starve Together

Igra jeste sumorna i nema nikakve veze sa aktuelnom situacijom, ali vam može pomoći da vidite kakvi su vam prijatelji u kritičnim situacijama. Poenta igre je da u postapokaliptičnom svijetu preživite što je duže moguće, a to ćete činiti kroz sakupljanje resursa potrebnih za vatru, spremanje hrane i kraftovanje oružja kojim ćete se odbraniti od opasnosti.

They are Billions

Ako ste raspoloženi za real-time strategiju sa elementima preživljavanja, They are Billions je odličan naslov za vas. Zadatak je da izgradite koloniju koja mora biti dovoljno snažna da preživi nalete milijardi zombija. Na raspolaganju vam je kampanja sa 48 nivoa i 60 sati sadržaja, dok vas pravo iskušenje očekuje sa Survival modom u kojem je sve potpuno nasumično generisano. They are Billions je dosta zarazan, ali nosi i frustracije igračima, tako da su vam potrebni jaki živci za preživljavanje.

Minecraft

Savršeno za ubijanje dosade, prije svega kod mlađih igrača koji se mogu igrati između nastave na televiziji. Igrači istražuju kockasti svijet i prikupljaju materijale kako bi kreirali opremu, gradili strukture i preživjeli što duže u svojim kreiranim svjetovima. Minecraft pruža ogromnu slobodu igračima u obavljanju radnji, i dostupan je na velikom broju platformi.

Civilization

Kada je Civilization serijal u pitanju, nećemo se fokusirati na neki od naslova konkretno, već vi možete sami odabrati šta ćete igrati. Bilo da je to peti, šesti ili čak neki stariji dio, zabava vam je zagarantovana, a sada imate gomilu vremena na raspolaganju kako biste čovječanstvo odveli u pravom (ili pogrešnom) smjeru. Just one more turn izgovor za nastavak igranja sada neće imati tako kobne posljedice po vas kao prije uvođenja vanrednog stanja.

TES V: Skyrim

Možda je ovo očigledan izbor za mnoge kada je u pitanju odabir igara za igranje tokom izolacije, ali ne škodi da ga ipak spomenemo. Kultni Skyrim vas vodi u nevjerovatni svijet i stavlja vas u ulogu Dragonborna na misiji da porazi Alduina, zmaja koji će pokoriti svijet. Igra posjeduje masivni otvoreni svijet, sa dinamičnim stanovnicima Skyrima i gomilom sporednih misija koje će vas zadržati satima ispred ekrana, piše PlayZine.

Persona 5

Možda sada ne možete da putujete, ali vas virtuelni svijet može odvesti praktično bilo gdje. Sa Persona 5 odlazite u moderni Japan, gdje pratite grupu tinejdžera koji pored uživanja u normalnom životu vrijeme provode u borbi za spašavanje svijeta. Igra je izuzetno bogata sadržajem i posjeduje odličnu priču, a za one koji su već prešli original, nedavno je izdata Royal verzija koja donosi još sadržaja.

 

Pin It