Vježbanje kod kuće

Besplatne aplikacije uz koje možete vježbati i kod kuće

18.03.2020.

Budući na svu zabrinutost oko Korona virusa, mnogi ljudi počeli su da rade od kuće i preduzimaju druge mjere društvenog distanciranja kako bi usporili prenos bolesti. Ovo stanje uzdrmalo je svakodnevnu rutinu i postavilo pitanje: kako održavati liniju i kondiciju kada nije moguće ići u teretanu ili fitnes centar?

Srećom, odlazak kući iz teretane i vaših omiljenih fitnes studija ne znači da morate preskakati vježbanje koliko god dugo trajala pandemija. Zahvaljujući pametnim telefonima i tabletima, postoje brojne odlične aplikacije za vježbanje koje vam neće dozvoliti ispadanje iz kondicije.

U nastavku predstavljamo neke od njih. Naglasićemo i da se radi o besplatnim aplikacijama, kao i to da su dostupne na Android i iOS platforamama.

FitOn

FitOn je aplikacija koja uključuje kategorije poput plesa, kardio vježbe, vježbe snage, HIIT, barre, jogu, pilates, prenatal, postnatal i još mnogo toga. FitOn ima program za svačiji afinitet. Možete čak zakazati termine i vježbati sa prijateljima, dodajući zabavnu društvenu komponentu vježbanju kod kuće.

Adidas Training

U aplikaciji Adidas Training odaberite mišićne skupine i kreirajte vlastiti trening koji odgovara vašem rasporedu. Pridružite se izazovima: uporedite svoju aktivnost s drugima i krenite u nove izazove. Vježbajte u bilo koje vrijeme i započnite već danas. Oblikujte svoje tijelo planovima vježbanja za svaki nivo adidas treninga.

Freeletics Bodyweight

Freeletics Bodyweight je jedna od popularnijih aplikacija za vježbanje koju možete besplatno preuzeti i ima dobru ocjenu od korisnika. Ono što je veoma zanimljivo kod ove aplikacije jeste što je možete prilagoditi sebi. Na samom početku treba da prođete kroz test po kojim ćete dobiti vježbe koje su baš za vas. Imaćete ličnog trenera na telefonu, a na vam je samo da vježbate redovno.

Sworkit

Sworkit je još jedna dobro ocijenjena aplikacija koja pruža mogućnost da izaberete koje vježbe želite da radite. Uvijek možete da kombinujete kardio vježbe, vježbe za zatezanje tijela, ili vježbe za mršavljenje. Ona je idealna za osobe koje tek počinju da vježbaju, jer vam pokazuje pravilno izvođenje svakog koraka.

Pin It