Galaxy Z Flip

Samsung predstavio novi savitljivi telefon: Stigao je Galaxy Z Flip

12.02.2020.

Kompanija Samsung predstavila je novi savitljivi telefon Galaxy Z Flip.

Ono što je u fokusu kada je riječ o novom Galaxyju Z Flip jeste 6,7-inčni Infinity Flex ekran izrađen od inovativnog i savitljivog Ultra Thin (UTG) stakla koje mu uz gotovo nevidljivu Hideaway Hinge šarku omogućava da se preklopi tako da uređaj bude kompaktan da može lako stati u dlan ili džep. Suprotno tome, kada se telefon otvori, čuje se prepoznatljiv zvuk. a korisniku je ponovo na raspolaganju veliki 6,7-inčni ekran, javlja Klix.ba.

Kada se Galaxy Z Flip otvori, može sam stajati i koristiti se pod različitim uglovima poput laptopa, a jedna od prednosti je šira slika pri pravljenju selfija, što je korisno za društvene mreže.

Takozvani Flex mod, koji je razvijen u saradnji s Googleom, omogućava dijeljenje ekrana na dva veličine 4 inča, tako da je moguće pregledati fotografije na jednoj polovini, dok druga služi za upravljanje njima. Takođe,ovaj mod će biti koristan i za korištenje YouTubea, jer će korisnici moći na jednoj polovini ekrana gledati video, a na drugoj pretraživati drugi sadržaj, komentarisati i slično. Tu je i Multi-Window Tray, multiaktivni prozor koji omogućava multitasking, odnosno korištenje više aplikacija odjednom, dovoljno ih je samo obilježiti, odnosno označiti.

Galaxy Z Flip

Korisnici će na malom ekranu koji se nalazi na vanjskoj strani uređaja moći vidjeti informacije poput vremena i datuma, provjeriti notifikacije, pročitati poruke ili odgovoriti na poziv.

Kada je riječ o tehničkim specifikacijama, Galaxy Z Flip ima glavni 6,7-inčni FHD+ Dynamic AMOLED Infinity Flex ekran formata 21,9:9 (425ppi) i rezolucije 2.636×1.080 piksela, drugi vanjski 1,1-inčni Super AMOLED ekran rezolucije 300×112 piksela (303ppi), stražnju široku kameru od 12 MP (f1.8) s optičkom stabilizacijom slike, autofokusiranjem, digitalnim 8x zumiranjem, snimanjem u HDR10+ kvalitetu te ultraširoku kameru od 12 MP (f2.2). Onima koji često objavljuju sadržaj na društvenim mrežama svidjeće se to što kamera snima video u formatu 16:9, a pri tome telefon ne treba držati u ruci niti koristiti stativ – dovoljno ga je samo spustiti na ravnu površinu. Kamera takođe može snimati video u 4K rezoluciji, a posjeduje Live Focus te Super Steady funkciju za maksimalan kvalitet i stabilnost. Naprijed je selfie kamera od 10 MP (f2.4) centrirana u ravni ekrana koja ne ugrožava gledanje multimedijalnih sadržaja.

Galaxy Z Flip je dobio 8 GB RAM-a, 256 GB interne memorije i bateriju od 3.300 mAh koja podržava brzo i bežično punjenje, a uređaj koristi Android 10 operativni sistem.

Govoreći o biometrijskim metodama zaštite, treba spomenuti senzor za otisak prsta koji je integrisan u ekran, a korisnici mogu odabrati i otključavanje prepoznavanjem lica putem prednje kamere, koje funkcioniše kada je telefon otvoren.

Samsung Galaxy Flip Z na tržište stiže 14. februara, biće dostupan u ljubičastoj i crnoj, a nešto kasnije i u zlatnoj boji na odabranim tržištima. Cijena iznosi 1.380 dolara.

Pogledajte prve utiske specijalizovanih YouTubera:

Pin It