Motorola Razr

Za nostalgičare: Osvježeni Motorola Razr stiže početkom 2020.

14.11.2019.

Američka kompanija Motorola osvježila je svoj nekada veoma popularan sklopivi telefon Motorola Razr. Novi model će se pojaviti na tržištu u januaru iduće godine, po cijeni od oko 2.660 KM (1.499 dolara).

Originalni Motorola Razr važio je za jedan od najboljih telefona početkom 2000., zajedno sa Nokijom 3310, Blackberry Pearl ili Sony Ericssonovim W810i. Novi Razr većim dijelom će zadržati staru formu, ali njegova T9 tastatura zamijenjena je 6,2-inčnim OLED ekranom, dok će sam telefon biti opremljen Android 9 Pie operativnim sistemom, prenose mediji.

Sadašnji Motorolin sklopivi Razr drugačiji je od ostalih sklopivih telefona koje smo imali priliku da vidimo u protekloj godini. Umjesto telefona moderne veličine koji se rasklapanjem pretvara u manji tablet, Razr je pametni telefon konvencionalne veličine kojeg možete nositi u džepu.

Ekran na vrhu uređaja ima otvor za zvučnik i kameru, te zakrivljeni rub na dnu. Tu je i drugi, 2,7-inčni OLED ekran prekriven staklom koji Motorola naziva ekranom za brzi pogled. Ovaj ekran može prikazivati obavještenja, kontrolu muzike, pa čak i selfie kameru, piše Klix.ba.

Motorola Razr

Motorola takođe sarađuje s Googleom kako bi aplikacije prelazile bez problema s prednjeg ekrana na glavni.

Iako je postojala zabrinutost zbog trajnosti sklopivih ekrana, posebno nakon problema sa Samungovim sklopivim telefonima, iz Motorole kažu da imaju potpuno povjerenje u trajnost dipleja Flex View. Istraživanja pokazuju da bi ovaj displej trebao imati prosječan vijek trajanja pametnog telefona.

Novi Razr ima premaz koji ga čini otpornim na oštećenja, kao i unutašnju nano prevlaku za otpornost na prskanje vodom.

MIz Motorole kažu da je kompletan displej napravljen jednim rezom, a rubovi su potpuno zatvoreni okvirom od nerđajućeg čelika kako bi se spriječilo unošenje smeća.

Pin It