Facebook dark mode

Facebook testira “dark mode”

22.10.2019.

Facebook je krenuo sa uvođenjem novog izgleda za korisnike desktop računara. Tako ćete, pored klasične bijele pozadine, uskoro moći izabrati i tamni način (dark mode) rada.

Tamni način rada moći će testirati samo oni korisnici koji prijavom na Facebook dobiju poziv u obliku pop-up prozora, kojim će ih pitati da li žele da isprobaju novi “Facebook Beta” dizajn.

Prva verzija tamnog moda predstavljena je još u maju ove godine, ali u Facebooku su sada uveli još neke promjene, poput interfejsa koji bi izgledom trebao biti sličan Twitteru. Takođe, pored “dark modea”, Facebook Beta bi trebao biti lakši i jednostavniji za upotrebu, jer koristi veće fontove i jednostavniju navigaciju, prenose mediji.

Facebook dark mode

Još jedan zanimljiv novitet je i to da će listanje kroz Facebook feed od sada biti zapamćeno, pa ćete prilikom povratka za računar znati gdje ste stali u prethodnom skrolovanju.

Iako su Facebook testiranja najčešće ograničena na pojedine zemlje poput SAD, ovaj put u testu sudjeluju sve države svijeta, piše Index.hr.

Ipak, ako niste dobili poziv, moraćete sačekati konačnu verziju redizajna.

Pin It