iPhone 11

Predstavljen iPhone 11

11.09.2019.

Kompanija Apple predstavila je 11. generaciju svog najpopularnijeg proizvoda – iPhonea. Telefon dolazi u tri verzije koje nose nazive iPhone 11, iPhone 11 Pro i iPhone 11 Pro Max.

Direktor kompanije Tim Kuk tradicionalno je i ovaj model opisao kao “najbolji pametni telefon do sada”, a glavna poboljšanja u odnosu na prethodni iPhone tiču se kamera – prvi put, tu je širokougaona stražnja kamera i “standardna” kamera od 12 megapiksela. Procesor i sočiva omogućavaju odlične fotografije poput portreta, crno-bijelih studijskih fotografija i naprednog “noćnog moda”. Treća kamera, ona na prednjem dijelu uređaja, osnažena je sa 7 megapiskela, a može izvesti 4K, te usporene “slo-mo” video snimke.

Jedanaesti iPhone sačinjen je od stakla i alumijuma, a krasi ga jedinstveni dizajn koji je malo izmijenjen zbog stražnjih kamera. Dolazi u nekoliko boja među kojima su crvena, žuta, crna i bijela. Displej je Appleov tečni retina ekran dijagonale 6,1 inča, prenosi Klix.ba.

Baterija u novom iPhoneu trebalo bi da omogući dodatnih 60 minuta u odnosnu na kapacitet baterije u iPhoneu XR.

Početna cijena novog iPhonea 11 je 699 dolara.

iPhone 11 Pro

Pored ovog modela, predstavljeni su i iPhone Pro, te iPhone Pro Max telefoni, dostupni u dvije veličine – 5,8-inčni Pro i 6,5-inčni Pro Max.

Ono što, pored veličine, krasi ove uređaje jeste trostruka stražnja kamera za još bolje rezultate prilikom kreiranja fotografija i videa. Što se tiče baterije, ona je, kako tvrde iz Applea, za četiri do pet sati bolja od baterije dostupne na iPhoneu Xs.

Dostupne stražnje kamere su obična od 12 megapiskela, širokougaona i kamera sposobna za uvećavanje, takozvana telefoto kamera.

iPhone 11 Pro i Pro Max dolaze u bojama kao što su crna, siva, zelena, siva i zlatna.

Uređaji će biti dostupni za kupovinu od 30. septembra, a iPhone 11 Pro i Pro Max koštaće 999 i 1.099 dolara (početna cijena).

Osim novih iPhone modela, kompanija je na konferenciji predstavila i novi iPad sedme generacije, Apple Watch pametni sat pete generacije, a otkriveno je i više detalja o predstojećim pretplatničkim servisima Apple Arcade i Apple TV+.

Pin It