Fitness aplikacije

Najbolje fitness aplikacije u 2019.

16.08.2019.

Uređaji i gedžeti vezani za fitness i zdravlje postaju sve popularniji, a njihov puni potencijal iskoristićete ukoliko ih uparite s dobrom aplikacijom. U nastavku donosimo pregled deset najboljih besplatnih fitness aplikacija za ljetnu sezonu koja je u punom jeku.

Google Fit

Prva aplikacija koju ćemo ovom prilikom da pomenem je svima već dobro poznata Google Fit. Riječ je o jednoj odo najpopularnijih fitness aplikacija, vrlo je jednostavna za korištenje, pogotovo ako uzmemo u obzir da već koristimo Googleov ekosistem Sa Google Fit aplikacijom možete pratiti vježbu, postaviti ciljeve i pratiti svoj napredak. Google Fit je odnedavno dostupan i na iOS-u.

Runtastic

Runtastic je jedna od najboljih aplikacija za trkače. Osim stavki vezanih za trčanje, dodate su i opcije poput praćenja sna, podsjetnika za unos vode, recepata zdrave prehrane i slično. Neke opcije se plaćaju, dok su druge besplatne. Svakako vrijedi skinuti aplikaciju i probrati ono što vam je potrebno od ponuđenog.

My Fitness Pal

My Fitness Pal je aplikacija koja nije bazirana na samoj vježbi, nego, kao što joj i ime kaže, pomaže pri fitnessu tako što sa njom kontrolišete kvalitet prehrane. Kvalitetna prehrana je svakako bitna ukoliko se bavite vježbanjem. Funkcioniše kao brojač kalorija i nutrijenata, s bazom od preko 6 miliona prehrambenih artikala, koja raste svakim danom. Možete postaviti cilj i za prehranu i za vježbu i pratiti svoj napredak.

Sworkit

Sworkit je još jedna odlična aplikacija za vježbanje, planiranje i praćenje napretka. Možete izraditi svoj plan vježbanja, koji najbolje odgovara vašim potrebama i vašoj dnevnoj rutini. Možete birati između više aktivnosti, te odrediti vježbu od 5 minuta dnevno do kompletnog treninga. To mi jako korisno, jer nemamo svaki dan jednako vremena za fitness.

Strava running and Cycling

Vrlo slična aplikacija sa sličnim mogućnostima, ali koncentrisana na trčanje i vožnju bicikla. Strava je dobro poznata aplikacija za trkače i bicikliste, ako se bavite upravo tim sportovima vjerujem da ste je već isprobali ili barem čuli za nju. Odlično je poveziva s drugim aplikacijama, što svakako pridonosi velikom broju korisnika. Osim što prati vaše aktivnosti, tu su i opcije u takmičarskom duhu koje podsjećaju na igrice, sa izazovima i dostignućima, što je uvijek motivišuće za korisnike.

Fitocracy

Strava možda podsjeća na igricu, ali Fitocracy je fitness aplikacija koja praktično i funkcioniše kao svojevrsna online igrica, tako da će prije svega biti odlična za gejmere. Imate svog lika i različite zadatke koje morate ispuniti kako bi napredovali u igrici, to jest u svojoj vježbi. Sve izgleda kao igrica ili društvena mreža, te je zbog toga zanimljiva i mlađim korisnicma.

Zombies, run!

Kad smo kod igrica, još jedna aplikacija tog tipa je Zombies, run! Kao što joj i samo ime govori, u ovoj fitness aplikaciji zombiji žele pojesti vaš mozak, tako da morate trčati u stvarnom životu kako bi im pobjegli. Ako to nije dobra motivacija za trčanje, ne znamo šta jeste. Aplikacija ima priču, kao u igrici, što više napredujete u vježbi, priča se razvija i otkrivate nove stvari. Ako ste ljubitelji zombija i horora, ovo je fitness aplikacija za vas.

JEFIT

JEFIT je specijalizovana aplikacija namijenjena bodi-bilderima i ostalima koji žele najviše raditi na snazi. Ima ogromnu bazu podataka sa rutinama, ciljanim vježbama za određeni dio tijela, te detaljnim uputstvima kako izvoditi vježbe. Aplikacija prati aktivnosti i vaš napredak. Aplikacija je pregledna i po ocjeni mnogih, odlična za nekoga ko bi htio da se isproba u bildanju, a ne zna odakle da krene.

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App

Johnson & Johnson Official 7 Minute Workout App vas vodi kroz vježbu koju možete odraditi za tačno 7 minuta. Što će reći da ovdje izgovori poput “nema se vremena”, ne piju vodu. Bukvalno za 7 minuta dnevno možete odraditi vježbu. Današnji tempo je ubrzan i često nemamo vremena za sebe, ali ova aplikacija će vas potaknuti da u nedostatku vremena ipak razgibate tijelo. Dodatni plus je i to što možete sami sastaviti set vježbi, prema svojim željama i mogućnostima.

Nike Trainig club

Nike Trainig club je odlična aplikacija za vježbanje, koja sadrži setove vježbi profesionalnih sportista i poznatih ličnosti. Vježbe su fokusirane na snagu, izdržljivost i mobilnost. Aplikaciju možete sinhronizovati sa Nike+ Run Club aplikacijom. Unutar aplikacije možete pristupiti i muzičkim playlistama, što je uvijek plus, jer znamo da muzika i vježbanje idu odlično zajedno.

Kao što vidite, dostupno je mnogo aplikacija vezanih za fitness i zdravlje. Najbolje je isprobati ih nekoliko, da biste vidjeli koja baš vama najbolje odgovara.

(Racunalo.com)

Pin It