Instagram

Kako vidjeti privatni profil na Instagramu?

16.08.2019.

Privatni profili na Instagramu mnogima zadaju glavobolju, jer objave nisu lako dostupne. Obično ste primorani da progutate ponos i zapratite taj profil ili se poslužite “detektivskim” trikovima pa ga pogledajte s profila osobe koja ga prati, a možete napraviti i lažni profil i nadati se da će vas prihvatiti. Ali postoji i jedini preostali način koji bi vam mogao koristiti i za koji možda niste znali.

Dakle, koristeći Google možete pronaći neke objave vezane za privatan Instagram profil koji vas zanima. To možete učiniti tako što ćete u pretraživač prekopirati naziv tog profila, odnosno korisničko ime te osobe, i onda kliknuti na “Image Search”, odnosno pretraživanje po slikama, piše Avaz.

Postoje velike šanse da će vam se pojaviti neke od fotografija te osobe prije nego što je zaključala profil. Takođe, moguće je da ćete naići na označene fotografije te osobe na nekim javnim korisničkim profilima, ali i da je osoba objavljivala neke fotografije koje ima na Instagramu na svojim drugim profilima na društvenim mrežama poput Flickra, Tumblra ili Facebooka.

To vam možda neće dati direktan pristup privatnom Instagram profilu, ali moglo bi vam pomoći da pronađete sadržaj koji vas zanima.

Takođe, na internetu postoji i niz aplikacija koje obećavaju pristup privatnim profilima uz vama, navodno, zagarantovanu anonimnost, a neke od njih su WatchInsta ili InstaSpy.

Međutim, valja uzeti u obzir da su takvi alati sumnjivog porijekla, te da će tražiti pristup vašim ličnim podacima, a pristup sadržaju koji vi želite vidjeti nećete dobiti, tako da bi bilo najbolje da takve alate izbjegavate.

Pin It