Kako da brzo kreirate marketing vizual za svoje poslovanje

27.06.2019.

Ako se osvrnemo oko sebe i analiziramo marketing strategije malih, ali i velikih kompanija, primjećujemo da se sve više poslovanja okreće društvenim mrežama kao načinu reklamiranja proizvoda i usluga. Mreže zahtijevaju da se oglašavanje radi bez pauze, ponekad aktuelno i na licu mjesta. Stoga su se na tržištu pojavile mobilne aplikacije koje olakšavaju i ubrzavaju prenos ideja i kampanja u vizual spreman za javno dijeljenje.

Izdvajamo pet najkorisnijih i najkvalitetnijih za upotrebu.

VSCOcam

Za profesionalno fotografisanje enterijera, micro i macro focus fotografija, direktno editovanje sa filterima, ukoliko se odlučite za VSCOcam sigurno nećete pogriješiti. Prilagođena je da sve fotografije koje se prave na licu mjesta istovremeno mogu biti tretirane filterima, stoga bez muke foto materijale imate odmah spremne za dijeljenje sa publikom.

Over

Ukoliko na fotografiju želite dodati tekst i to mora biti urađeno što prije – aplikacija Over je savršena za to. Korisnici potvrđuju da je aplikacija “intuitivna”, što znači da ima odlično korisničko iskustvo iz kojeg uči, veliki broj fontova koji se mogu isprobati bez ograničenja, a pored fontova za tekst, možete birati i boje te različite šare.

Cijena ove aplikacije iznosi 1.99 dolara, a plaća se jednokratno. Dostupna je za platforme IOS i Android.

Phonto

Jednostavna, besplatna aplikacija, namijenjena prvenstveno dodavanju teksta na fotografiju. Omogućena je i opcija “color pipete”, pomoću koje možemo odabrati željenu boju sa postojeće fotografije koju editujemo. To znači da sa ovom aplikacijom možete fotografisati buket različitog cvijeća i izabrati boju za natpis upravo sa te fotografije samo jednim klikom.
Korisnici navode da je najveći plus iz iskustva korištenja to što je aplikacija brza i vizual same platforme je jednostavan za korištenje čak i nedovoljno tehnički obrazovanim osobama.

PixlrExpress

Proglašena za najsveobuhvatniju aplikaciju, podešena je i za iOS i za Androd operativne sisteme. Povrh svega, besplatna je kao i sve njene opcije. Daje najširi spektar mogućnosti, ali je korisnici često opisuju kao previše kompleksnu. Sa druge strane, ovo je najbolja aplikacija na tržištu uz pomoć koje se može redukovati veličina i kvalitet i fotografije i editovanog vizuala.

Sparkmode/Mirrorgram

Aplikacija koja je promijenila vlasništvo i ime ali nije promijenila kvalitet. Riječ koja je najbolje opisuje je – simetrija. Vizuelno editovanje fotografija i slika sa opcijom u ogledalu, fantastično je za one koji žele postići simetrične vizuelne kreacije, ili kreacije za koje je potrebno da i lijeva i desna (ili gornja i donja) strana budu jednake.

Za korištenje ovih aplikacija marketing asistentima i svim marketing entuzijastima potreban je samo smartphone telefon, a preporuka Elta-Kabel kompanije je novi Samsung A20e. U okviru paketa, cijena ovog fantastičnog Android uređaja kreće se već od 49 KM.

Pin It