Frizerski salon

U korak sa digitalnim trendovima: Poslovanje salona za njegu ljepote

06.06.2019.

Ukoliko ste se odlučili za preduzetnički posao koji uključuje frizerske, kozmetičarske i usluge uljepšavanja, ovo je tekst za vas. Kada mislite da znate sve o svom zanatu, telekomunikacijske usluge se uključuju da iskažete svoj pun potencijal i shvatite da uvijek možete dodatno razvijati svoj biznis!

Ovom prilikom, donosimo četiri razloga zašto usluge telekomunikacija pomažu vašem poslovanju:

Promocija

Reklame uslužnih djelatnosti odavno su se preselile na društvene mreže, a bez usluge interneta – nema ni kvalitetne promocije. Mogućnost brzog dijeljenja sadržaja poput informacija i vizuelnih materijala na licu mjesta zavisi upravo od brzine internet protoka na koju se salon odluči. Danas svako želi da uz nekoliko klikova sazna kakav je kvalitet salona ljepote, da vidi fotografije učinka, ali i da može veoma brzo da rezerviše svoj termin posjete. Naravno, mora se uzeti u obzir da gosti i klijenti nekada ne mogu da priušte sebi boravak na mjestu koje nema uslugu interneta, jer su česti gosti koji vode sopstvena poslovanja, a oni moraju imati internet konekciju bez prekidanja.

TV sadržaj kao dodatno animiranje klijenata

Omogućite svojim klijetnima da, dok čekaju ili u toku samog tretmana ljepote – prate muzički, filmski ili informativni kanal. Posjetilac/klijent će to da cijeni, a svakako će se i idući put odlučiti za tretman kod vas ukoliko se u salonu osjeća prijatno.

Sigurna linija fiksne telefonije i prepoznatljiv broj telefona

Svi mi volimo kada je kontakt telefon već isprobanog salona ostao nepromijenjen čak i poslije dugo vremena. Tradicionalisti vole telefonskim putem i razgovorom da se dodatno raspitaju, te treba voditi računa da čak i pri promjeni operatera broj fiksnog telefona ostane isti.

Mobilna telefonija i prateće aplikacije

Mnogi klijenti salona žele putem Vibera ili Whatsapp aplikacije zakazati svoj termin, jer time ograničavaju svoje troškove koje bi inače imali putem drugih vidova kontakta. Zaposlenima u salonu su takve vrste rezervacija organizaciono odlične, jer u svakom trenutku imaju u elektronskom obliku rezervaciju koju mogu da potvrde. Takođe, tu su i brojne druge prednosti, kao što je mogućnost besplatnog razgovora zaposlenih lica uz minimalne troškove pretplate i sl.

Saloni za njegu ljepote su odavno prestali biti samo nužni izbor za tretmane relaksacije i idu u korak sa tehnologijom da svojim klijentima i posjetiocima obezbijede najbolji cjelokupni tretman koji uključuje više od uljepšavanja. Omogućite vašem poslovanju da ide u korak sa trendovima!

Pin It