Vremenska prognoza

Najbolje Android aplikacije za vremensku prognozu

13.05.2019.

Jedna od osnovnih stvari koje svakodnevno gledamo na našim smartfonima definitivno je vremenska prognoza. S obzirom na ogroman broj aplikacija koje se bave ovom oblasti, izabrali smo pet najboljih, sortiranih po ocjeni na Play Storeu, a u obzir smo uzeli i broj instalacija.

Top 5 pouzdanih weather aplikacija:

5. Today Weather

Ocjena na Play Storeu: 4.6
Veličina: 16 MB
Broj instalacija: Više od 1 miliona

Today Weather posjeduje nagradu za jednu od najboljih aplikacija za 2017. godinu. Posjeduje i opcije da se odabere vremenski kanal koji se prati, alarm za kišu, i jako jednostavan za korišćenje i lijep, taman interfejs.

4. Yahoo Weather

Ocjena na Play Storeu: 4.4
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 20 MB)
Broj instalacija: Više od 10 miliona

Već dugo jedna od najboljih “weather” aplikacija. Posjeduje detaljne podatke o vremenu, kao što je brzina vjetra vjerovatnoća za kišu, a i lijep pregled prognoze na više različitih načina. Ona takođe povlači slike sa Flickera koje prikazuje kao pozadine i to ako je moguće baš za lokaciju na kojoj se nalazite.

3. Weather Underground

Ocjena na Play Storeu: 4.5
Veličina: 34 MB
Broj instalacija: Više od 5 miliona

Kao aplikacija odabrana je od strane Google Play Store (Editor’s Choice), te je odmah jasno da je riječ o odličnoj aplikaciji. Posjeduje razne opcije za pregled prognoza i vremenskih mapa. Takođe prikazuje vrijeme kroz notifikacije ili widget i opciju crowd reportinga, gdje ljudi iz okoline pomažu u tačnijoj trenutnoj prognozi.

2. 1Weather

Ocjena na Play Storeu: 4.6
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 10 MB)
Broj instalacija: Više od 10 miliona

Sjajna aplikacija za vremensku prognozu. 1Weather posjeduje odlične opcije za prikaz, kao i veoma kompletan prikaz vremenskih podataka i kao i sve ostale aplikacije na ovoj listi, moguće je da se odaberu jedinice za sve parametre koji se prikazuju – temperature, brzina vjetra, pritisak, ili razdaljina.

1.  AccuWeather

Ocjena na Play Storeu: 4.4
Veličina: Zavisno od uređaja (oko 12 MB)
Broj instalacija: Više od 50 miliona

Najpopularnija aplikacija sa ove liste i definitivno sa razlogom. AccuWeather se vodi i kao jedna od najboljih besplatnih aplikacija na Storeu. Redovno se osvježava, te posjeduje sve funkcionalnosti koje možete očekivati od vrhunske weather aplikacije.

Pin It