Disney+

Netflix dobija konkurenciju: Predstavljena streaming platforma Disney+

12.04.2019.

Kompanija Disney otkrila je detalje svoje streaming platforme Disney+, koja će sa radom početi 12. novembra.

Sa Disney+ kompanija će da se oproba i na streaming tržištu, na kojem godinama dominiraju Netflix, Amazon i HBO, a i Apple je na nedavnom eventu najavio svoju platformu.

Sadržaj Disney+ servisa biće raspoređen u pet kategorija – Disney, Pixal, Marvel, Star Wars i National Geographic. Pristup platformi biće moguć putem mobilnih i desktop aplikacija, te smart televizora, a najavljen je 4K HDR kvalitet slike (tamo gdje to već bude moguće), kao i roditeljski nadzor unutar kreiranih profila.

Pri lansiranju, platforma će imati bazu od 500 filmova i 7000 episoda sa Disney TV kanala, a sadržaj će se konstantno osvježavati.

Disney+

Pretplata na Disney+ biće sedam dolara mjesečno, odnosno 70 dolara godišnje, što je niže od konkurencije. S obzirom na ekskluzivni Disney sadržaj i vlasništvo nad Marvel i Star Wars univerzumom, analitičari ovoj platformi predviđaju svijetlu budućnost, iako je “streaming scena” već poprilično zatrpana.

Sa druge strane, korisnici strahuju da će razvoj situacije u kojoj svaki veći studio i kompanija budu pokretali sopstvene streaming platforme dovesti do toga da više neće biti moguće omiljeni sadržaj pronaći na jednom servisu, te da će se za praćenje kvalitetnog sadržaja morati plaćati nekoliko mjesečnih pretplata na različitim platformama.

Pin It